Irak Flag

De Iraakse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Iraakse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Iraakse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Iraakse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Irak in Nederland.

De Iraakse Ambassade in Nederland
Iraqi Embassy in The Hague, the Netherlands Johan de Wittlaan 16 2517 JR S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 310 12 60

Faxnummer:

(+31) 70 392 49 58

Email:

info@embassyofiraq.nl

Website:

www.embassyofiraq.nl

Ambassadeur:

Dr Saad Abdulmajeed Ibrahim Ibrahim

Openingstijden:

De Ambassade van Irak in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Iraakse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Iraakse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Dr Saad Abdulmajeed Ibrahim Ibrahim - Ambassadeur van Irak in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 310 12 60 of email info@embassyofiraq.nl

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Iraakse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Irak in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Iraakse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Iraakse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Iraakse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Iraakse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Irak in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Iraakse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Iraakse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Irak - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Irak. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Irak.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Irak kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Irak in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Irak te bezoeken evenals aan Iraakse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Iraakse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Iraakse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Iraakse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Iraakse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 310 12 60 of per email info@embassyofiraq.nlNuttige Links