Groot Brittannië Flag

De Britse Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Britse Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Britse Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Britse diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Groot Brittannië in Nederland.

De Britse Ambassade in Nederland
British Embassy in The Hague, the Netherlands Lange Voorhout 10 2514 ED S-Gravenhage Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) (70) 427 0427

Faxnummer:

(+31) (70) 427 0345

Email:

ukinnl@fco.gov.uk

Website:

ukinnl.fco.gov.uk

Ambassadeur:

Mr Paul Thomas Arkwright

Openingstijden:

De Ambassade van Groot Brittannië in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Britse belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Britse Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mr Paul Thomas Arkwright - Ambassadeur van Groot Brittannië in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) (70) 427 0427 of email ukinnl@fco.gov.uk

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Britse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Groot Brittannië in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Britse Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Britse Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Britse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Britse consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Groot Brittannië in Nederland op een rijtje gezet: Amsterdam

Zoek een hotel in de buurt van de Britse Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Britse ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Groot Brittannië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Groot Brittannië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Groot Brittannië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Groot Brittannië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Groot Brittannië in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Groot Brittannië te bezoeken evenals aan Britse burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Britse Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Britse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Britse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Britse Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) (70) 427 0427 of per email ukinnl@fco.gov.ukNuttige Links