Portugal Flag

De Portugese Ambassade in Den Haag

Nederland Flag

Portugese Diplomatieke Missie in Nederland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Portugese Ambassade in Den Haag. De ambassade is niet de enige Portugese diplomatieke missie in Nederland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Portugal in Nederland.

De Portugese Ambassade in Nederland
Portuguese Embassy in The Hague, the Netherlands - Zeestraat 74 - 2518 AD The Hague - Consular section: Bazarstraat 1 - 2518 AE The Hague - Netherlands

Telefoonnummer:

(+31) 70 363 0217 (Embassy)
(+31) 70 30 20 150 (Consular section)

Faxnummer:

(+31) 70 361 5589

Email:

haia@mne.pt

Website:

https://haia.embaixadaportugal.mne.pt
https://www.facebook.com/embportugal.haia/ (Facebook)

Ambassadeur:

Mrs Rosa Batoreu

Openingstijden:

De Ambassade van Portugal in Den Haag is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Portugese belangen in Nederland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Portugese Ambassade in Den Haag staat onder leiding van Mrs Rosa Batoreu - Ambassadeur van Portugal in Nederland en is bereikbaar per telefoon (+31) 70 363 0217 (Embassy)
(+31) 70 30 20 150 (Consular section) of email haia@mne.pt

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Portugese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiƫle website van de Ambassade van Portugal in Den Haag vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Portugese Consulaten in Nederland

Ver verwijderd van de Portugese Ambassade in Den Haag? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Portugese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Portugese consulaat in Nederland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Portugal in Nederland op een rijtje gezet: (Er is geen consulaat beschikbaar in dit land).

Zoek een hotel in de buurt van de Portugese Ambassade in Den Haag - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Den Haag of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Portugese ambassade.

Reisverzekering voor Nederland en Portugal - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Portugal. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Portugal.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Nederland of Portugal kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Portugal in Den Haag verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Nederland die van plan zijn om Portugal te bezoeken evenals aan Portugese burgers die in Nederland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Portugese Ambassade in Den Haag uit het behandelen van aanvragen van Portugese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Portugese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Portugese Ambassade in Den Haag via telefoon (+31) 70 363 0217 (Embassy)
(+31) 70 30 20 150 (Consular section) of per email haia@mne.ptNuttige Links